Wat te doen?

In en rondom Cartoceto

Gebaseerd op de eeuwenlange geschiedenis die ontdekt kan worden in Cartoceto, zijn er veel dingen te zien. Maak een wandeling door de kronkelende paden in La Rocca, het bovenste deel van het historische centrum en vind gebouwen zoals “Palazzo Rusticucci” – waar tegenwoordig de olijfmolen van Vittorio Beltrami is gevestigd. Of bezoek het “Teatro del Trionfo”, via Marcolini met zijn prachtige huizen, Piazza Garibaldi – het hart van het dorp – of de “lavatoio”, waar in de oudheid de cartocetani hun was deden. 

Misschien wilt u een olijfmolen bezoeken, waar de enige echte DOP – Denominazione di Origine Protetta – Beschermde Oorsprongsbenaming – BOB.) in Le Marche elk jaar in de herfst wordt geproduceerd.

Of ga op zoek naar culinaire souvenirs zoals de beroemde “formaggio di fossa”, jam en marmelade van de hoogste kwaliteit, olijvenlikeur, geweldige wijnen zoals de Bianchello del Metauro of de Cartoceto Sangiovese.

Pro Loco

Local Tourism Board (site in italian only).

Osteria del Cardinale

Great food in romantic atmosphere.

Vittorio Beltrami

The Godfather of Goat cheese.

Az. Agr. Galiardi

Organic Olive Oil and more at its best.

Giovanni Galiardi

Sculptor & painter. For ART lovers.

Villa Cartoceto – What to do? Activities

Buiten Cartoceto

Als u meer van de stranden en de Adriatische zee houdt, op slechts 11 km afstand, kunt u kiezen tussen zand- en steenstranden rond om de stad Fano. Misschien wil je ook de Romeinse underground van Fano ontdekken? Of gewoon lekker lunchen langs de kust in de haven van Fano? Of leuk flaneren langs de “Corso” en shoppen tot je erbij neervalt?

En vergeet ook niet de markt in het historische centrum (woensdag en zaterdag), waar honderden marktkramen op je wachten. Van lokale groenten tot de beroemde “Porchetta”, van kazen tot brood, van kleding tot sieraden, van vis tot vlees. Onbeperkte smaken, geuren en ervaringen voor alle zintuigen willen door jou ontdekt worden.

Porchetta da Mario

Excellent and unique in its taste.

The city of Fano

All info.

Yankee Ristorante

Lunch with a view – great food, best view.

Ristorante Cile’s

Best fish dishes in town.

Geschiedenis, cultuur en kunst

Le Marche is een smeltkroes van geschiedenis, cultuur en kunst van de laatste 2000 jaar. Als de meest zuidelijke provincie van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie was het de bakermat van de cultuur in het centrum van Italië. Naast de fascinerende stad Urbino – cultureel werelderfgoed – getuigen veel plaatsen van beroemde cultuur en kunst. Natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken in Le Marche. Vraag het ons gewoon…

Casa Raffaello

The birthplace of the famous painter.

Rossini Opera Festival

in Pesaro.

City of Urbino

in the heart of the Montefeltro.

The Frassasi Caves

Unique in the world.

Casa Leopardi

The home of the great poet.

Villa Cartoceto – Sign
VILLA CARTOCETO
Via Umberto I., 11 . 61030 Cartoceto (PU) Marche . Italy
E-mail . Telefoon: +39 327 1029041
BTW-nummer: IT02727480416 . Privacy Policy